>Sincfala Museum van de Zwinstreek
Sincfala,
Museum van de Zwinstreek
HomeActiviteitenOpen Monumentendag - Zondag 10 september 2017

AVMPKHE04328Op deze speciale editie van Open Monumentendag ontdek je samen met een gids tijdens een boeiende wandeling het vissersleven en het toerisme van Heist rond de jaren 1900. Welke prachtige bouwkundige parels van toen kun je vandaag nog in het straatbeeld aantreffen?   Sta stil bij de belle époquevilla’s, de visserskapel, ’t Kasteeltje, de vissershuisjes en de oude gemeenteschool want elk heeft z’n eigen verhaal te vertellen.

Elk uur vertrekt er een wandeling vanuit het Museum Sincfala waarbij je ongeveer 1,5u onderweg bent. Spreek af met je familie, vrienden, buren en collega's en kom eerst gezellig samen ontbijten tussen 9 en 11u in de museumtuin. Breng enkel je favoriete koffiekoeken en pistolets mee en steek je voeten onder tafel, wij zorgen voor de rest!  

Over de middag tussen 12 en 14u zorgen visbakkers voor verwennerij van de smaakpapillen. Kom proeven van een lekker vers gebakken 'vistje' vooraleer je je wandelschoenen in eerste versnelling zet.

Blijf je liever ter plaatse? Van 9 tot 17 uur is Museum Sincfala the place to be en gratis te bezoeken.  De vissersvrouwen brengen op de even uren de sappigste conversaties tot leven en dat in traditionele Heistse klederdracht.