Knokke-Heist - het jaar rond - toute l'année - das ganze Jahr - the whole year

Knokke-Heist - het jaar rond - toute l'année - das ganze Jahr - the whole year
AFFTOXX00097
Toeristische affiche met voorstelling van 'De Poëet van Ossip Zadkine. Het ontwerp van de affiche is van J. Van Den Bossche en gedrukt bij Typo-offset A. Van Damme-Beke p.v.b.a. (Brugge). De affiche is in 4 talen. Achterzijde stempel van Danny Lannoy.
Ossip Zadkine, een Frans beeldend kunstenaar van Wit-Russische komaf is vooral bekend geworden als beeldhouwer, maar hij liet ook een belangrijk oeuvre na aan litho's en gouaches. 'De Poëet' is een bronzen figuur op een vierkante hardstenen sokkels. Het beeld geeft op een gevoelige wijze uitdrukking aan 'de zanger van de vrijheid'. De gemeente Knokke-Heist kocht het beeld aan naar aanleiding van de Zadkinetentoonstelling van 1963 in het Casino Knokke. 'De Poëet' houdt de lier van Orpheus tegen de borst, het is een 'onvoltooid' beeld van een man gegroeid uit een knoestige tak met hiërogliefen/fragmenten uit het gedicht 'Liberté' van Paul Eluard.
Halfglanzend papier | Rechthoek | Kleurendruk | 44,6 cm x 72,4 cm | In zeer goede staat, scheurtje in linkerrand, licht verkleuring
(ON: 2021/007 - 1/6)
Affiches
Toeristisch
Dienst voor Toerisme Knokke-Heist
Typo-offset A. Van Damme-Beke p.v.b.a. (Brugge)
Depot