Zoo lac Heist-Duinbergen.

Zoo lac Heist-Duinbergen.
AFFTOXX00002
Op een blauwgroene achtergrond: Grote, witte lopende beer bovenaan. Linksboven: Roodwitzwarte boot met zwarte man aan het stuur die zijn rechterhand in de lucht steekt. Een zwarte man en vrouw in witte zwemtenues hangen aan die boot op witte waterskiŽs. Rechts bovenaan zie je een roodwitte zeilboot op zwarte golven. Links onderaan in grote letter op een rood tekstvak in witte letters Zoo, in zwarte letters, schuin lettertype: Lac en daaronder in een rood tekstvak in witte letters: Heist-Duinbergen tegen zwarte achtergrond.
Zie Art nocturne Knocke, pg 8 Zie AFFI000003 Voor de aanleg van een spoorwegberm werd een enorme hoeveelheid grond uitgegraven en zo ontstond de Lac van Heist. In 1958 liet G. Van den Abeele het chalet `Belle VueŽ uit 1911 herbouwen en hield er een pretpark met dieren. Het meer werd gebruikt voor het waterskiën en bootje varen. Halfweg de jaren zestig werd de Zoo gesloten. Aan de oostkust van het meer werd het huidige complex Laguna Beach gebouwd. Het silhouet van een beer staat centraal en verwijst naar het dierenpark terwijl waterpret de rest van de affiche vult. Tekst `Art Nocturne Knokke pg 12.
(60 x 41,5 cm) 4 scheuren aan de linkerkant, 3 scheuren aan de rechterkant, scheurtje onderaan op 4,5 cm van de rechterkant. Takszegel onderaan rechterhoek van 1 F.
(ON: BKL 0027 17-28/2).
Affiches
Toeristisch
1960
Litho-offset R.Deboo Komvest, Brugge
Dilte