Royal Residence Knocke-Zoute

Royal Residence Knocke-Zoute
AFFTOXX00027
Links: 2 vrouwen en een man tussen hen. De bovenste dame is een Nederlandse vrouw met een typische witte Hollandse muts, een blauwe bloes en een verticaal wit, blauw, groen, rood gestreepte rok. Zij houdt de armen gevouwen voor haar borst. De man is een Engels piloot in bruin pak met witte ceintuur. Hij rookt een pijp en houdt rechterarm in heup. De Franse dame onderaan links staat naast een zak met golfsticks. Zij draagt een wit broekpak met op de rechtermouw rood, wit, blauwe strepen. Zij draagt een geel, groen wapperende sjaal rond de hals en een witte muts op het hoofd. Haar bril ligt over de muts. De drie personen kijken vanop de duinen naar een Knoks stadszicht met rechts onderaan een rode en blauwe wagen. Aan de rechterkant zie je een schroef van een rode helikopter. Daartussen heb je de huizen (o. a. de huidige Lippenslaan) , wegen, natuur (groen) en het zegemeer, het casino, de vuurtoren , de molen in het bos, en de koninklijke villa. Helemaal bovenaan heb je de blauwe hemel. Reproductie van affiche getekend door A Verbist in de jaren 1930-1935 en gedrukt door Drukkerij De Beurs, 41 Eierenmarkt, Antwerpen. De originele affiche heeft bovenaan nog een blauwe strook met liggingsplan Knocke tov London, Marwich Dover, Duinbergen, Calais, Bresken en Vlissingen. Origineel is vermeld in boek `Affiches van de Belgische kustŽ uitgeverij Van de Wiele.
Zie Affiches van de Belgische kust ( uitgeverij Van de Wiele)1890-1950 pg 43 Zie Affiches kunst aan zee 1887-1970 Karl Scheerlinck pg 88
(70,5 x 50 cm) Reproductie uitgegeven door `Cnoc Is IerŽ. Rechts onderaan in de beige rand: gesigneerd door Danny Lanoye en vermelding in potlood: 24/400.
(ON: NIEW 03833).
Affiches
Toeristisch
2004 Origineel 1938
Dilte