Étoile du nord (north start) Pullman 1 en 2 Class Paris-Brussels- Amsterdam Nord Ry. Netherland Rys. Belgian Rys. Wagons-Lits Co.

Étoile du nord (north start)  Pullman 1 en 2 Class Paris-Brussels- Amsterdam   Nord Ry. Netherland Rys. Belgian Rys. Wagons-Lits Co.
AFFTOXX00033
Een tekening op 23,7 cm van de onderkant, 10,3 cm van de bovenkant en 4,2 cm van de zijkanten. De randen zijn zwarte. De tekening is fijn omrand in het geel. Bovenaan op de affiche in het wit gedrukt op een zwarte achtergrond: Nord Ry., Belgian Rys, Netherlands Rys., Wagons-Lits Co. Tussen Nord Ry., Belgian Rys en Netherlands Rys., Wagons-Lits Co staat er een witte ster. Onderaan op de affiche in het wit gedrukt op een zwarte achtergrond: Etoile du Nord (North star) Pullman I en II Class Paris-Brussels-Amsterdam. Beschrijving tekening: een man en een vrouw aan een tafel zitten voor een raam in een treincoupé die duidelijk rijdt in een Nederlands landschap met verschillende molens. De man zit links, de vrouw rechts. De man heeft een sigaret in zŽn linkerhand en een krant in zŽn rechterhand. Hij draagt een wit hemd, een das en daarover een zwarte smoking. Naast zŽn krant staat er een kopje koffie. Hij zit in een groene stoelzetel met bruine poten. De vrouw steunt met haar armen op tafel en steunt de kin op haar 2 handen. Ze is gekleed in het roze en draagt ook roze schoenen. Vergeleken met de man die recht zit, zit zij schuin en kijkt je aan. Ze draagt een rood hoedje met een bloem aan de onderkant. Ze zit ook in een groene stoelzetel met bruine poten. Er staat een kop koffie voor haar en 2 tijdschriften. Op het witte tafellaken staat ook een oranjebeige lamp. De vloer is rood. Het interieur van de plaats waar ze zitten is bruin. Als je door het raam kijkt zie je een vijver met er rond koeien die in de groene weide staan. Links heb je een witte molen. De lucht is lichtblauw met een paar witte wolkjes. Boven het raam is er een koperen bagagedrager.
(100 x 62 cm) Scheur in de linkerkant op 19,5 cm van de bovenkant, scheur bovenaan in het midden, rechts onderaan zijn er kleine stukjes van gescheurd.
(ON: NIEW 02155).
Affiches
Toeristisch
Eride paris Imprimé en France par L.Mahé 93170 Bagnolet
Dilte