Ministerie van Arbeid en Sociale Voorzorg, Nationale Dienst Arbeidsbemiddeling en Werkloosheid - Oproep werklieden (vrijwilligers voor Duitschland)

Ministerie van Arbeid en Sociale Voorzorg, Nationale Dienst Arbeidsbemiddeling en Werkloosheid - Oproep werklieden (vrijwilligers voor Duitschland)
AFFOLXX00329
Titel: Ministerie van Arbeid en Sociale Voorzorg, Nationale Dienst Arbeidsbemiddeling en Werkloosheid. De affiche doet een oproep voor werklieden voor Duitsland. Er worden geschoolde vaklieden uit de nijverheid gezocht alsook mijnwerkers en landbouwwerklieden. Er wordt meegedeeld dat geïnteresseerden zich voor donderdagmiddag bij de werkbeurs in de Nieuwe Gentweg, 37 (Brugge) moeten melden. Er is een garantie dat de werklieden van minstens even goed loon- en werkvoorwaarden zullen genieten als bij hun werk in eigen land of elders. Daarnaast wordt vermeld dat het gaat om werk voor onbepaalde tijd, met een verlof na drie maand en geen reiskosten. Werklieden dienen enkele zaken mee te nemen: werkkleren, zondagskleren, 3 stukken ondergoed, werkschoenen, rustschoenen, eetgerei (schotel, lepel en vork), 1 pot voor het bewaren van boter, vet of confituur, naald en draad en 1 deken. Daarnaast staat een geneeskundig onderzoek gepland op vrijdag 5 juli 1940 om 9u in het Sint-Janshospitaal in Brugge. De volgende dag (zaterdag 6 juli 1940) vertrekt een bus van Brugge naar Brussel en reizen de werklieden gratis met de trein naar Duitsland.
Papier | Rechthoek, in vier gevouwen | Wit, zwarte druk | 37 x 62,5 cm
(ON: 2015/177 - 7/91).
Affiches
Oorlog
1940-07-01
Ministerie van Arbeid en Sociale Voorzorg
Druk. Van Kerkschaver (Knokke)
Dilte