>Sincfala Museum van de Zwinstreek
Sincfala,
Museum van de Zwinstreek
HomeActiviteitenActiviteiten 2011Museumavond met 4 Beaufort – donderdag 11 augustus 2011
 
 
amalia-vermandere 

Voor Amalia Vermandere is zingen vertellen. Ze neemt je mee met haar muzikanten door haar woud van muzikale impressies en treft je recht in hart en ziel.

Toen ze nog klein was en de mensen vroegen haar wat ze later worden wilde. toen wist ze het al zeker: zangeres! Gaandeweg merkte ze dat ze niet zo zeer iets wórden wilde, maar vooral wilde zijn wie ze al is… en dat zo waarachtig mogelijk. Dat is ook haar muzikale zoektocht: ontdekken wie ze is, haar stem laten opwellen van diep vanbinnen, verbeelden wat in haar leeft.

Aanvankelijk zong en speelde Amalia gitaar op haar eentje, nam een sobere cd op (Wild Mild, 2007), die ondertussen aan zijn tweede oplage toe is. Zingen is voor haar vertellen over dat diepe onderaardse psychische woud, waar de impressies van de buitenwereld verwerkt worden en deel gaan uitmaken van haar eigen universum. Haar stem verheffen over wat haar verblijdt en verdriet, wat haar raakt en stoort. Later kwamen er muzikanten bij, die met haar meewandelden in dat woud. Soms spelen ze samen, soms gaat Amalia weer alleen op pad.

Amalia Vermandere, dochter van Willem, schrijft Engelstalige teksten. De muziek echter kent geen taalgrenzen en spreekt recht tot de ziel. Momenteel werkt ze aan een nieuwe cd samen met haar muzikanten. In Museum Sincfala speelt Amalia met violiste Jozefien Desaever.

 amalia-vermandere-liveamalia-vermandere

 

 

“Driven by this absolutely transforming capacity of human creativity

Taking people into that Wood beyond the World

Where the healing takes place

Where metaphors arise

Where our parallel lives are lived

Telling stories of light and darkness

Showing who I am

My testimony

Because I am”

amalia-tracks

Zomer 2011 - Overzicht optredens in Museum Sincfala: 
 

Museumavonden in Sincfala zijn een traditie tijdens de zomermaanden juli en augustus.

In 2011 is het museum op 14, 21 en 28 juli en op 4 en 11 augustus tot 22 uur open!

Om 18.30 en 19 uur start in de grote zaal van het Oud Schoolgebouw een gids met een rondleiding in ondermeer de zomertentoonstelling ‘Zorg voor de doden’ en om 20 uur begint een optreden van onze uitgenodigde muziekanten.

Kinderen konnen op hun eigen houtje aan de slag. Samen met Fonske en Vlieg gaan ze dit jaar op schattenjacht. Het plan lag klaar om op een avontuurlijke, leuke en speelse manier het museum met succes te ontdekken.

Behendigheid is troef met een circuit van volksspelen. Deze spelen zijn er natuurlijk voor jong en oud. Voor een drankje kon men tussendoor terecht aan onze bar. Om de dag af te sluiten serveert Museum Sincfala elke week om 20 uur een optreden.

Handige Links:


Toegang op museumavonden: 2,00 euro en een gratis drankje als je intekende op onze mailinglist!
Voor kinderen tot 12 jaar is het bezoek op deze avonden gratis.