>Sincfala Museum van de Zwinstreek
Sincfala,
Museum van de Zwinstreek
HomeActiviteitenActiviteiten 2011Museumavond met Donder in 't Hooi – donderdag 28 juli 2011


donder-in-hooi-2011-bv-12

In september 1996 wordt de Damse folkgroep Donder in 't Hooi opgericht door Mieke Van Loo. Deze groep is een West-Vlaams allegaartje van een zestal klassiek-, folk- en/of jazz geschoolde muzikanten die ondertussen in de folkwereld een vaste waarde zijn geworden. "Hooi" doet een nietsvermoedende onverlaat toch wel op de weg naar de folk belanden en de donder doet vermoeden dat het vaste stramien wel es ongemeen overhoop wordt gehaald.

Samen musiceren is als "eb en vloed" ... muzikanten komen, muzikanten gaan, en op de vloedlijn vind je telkens opnieuw de vaste kern van enthousiaste muzikanten terug die sinds 2004 de fundering bepalen van waaruit alles mogelijk is.

Traag is mooi en er is niets boeiender dan groei en het op zoek gaan naar nieuwe dingen, nieuwe invalswegen. Af en toe op een kruispunt gaan staan, evalueren, leren, ontmoeten, zoeken en dan van daaruit verder gaan, maakt het leven des te boeiender. Niets is vanzelfsprekend.

Hun repertorium bestaat vooral uit Europese eigenzinnige folk met het accent op Vlaamse- en Keltische muziek. 

donder-in-t-hooi-002Daarnaast staan ook heel wat eigen nummers en bewerkingen op het programma. Er wordt hoofdzakelijk in het Nederlands gezongen maar voor het nieuwe concertprogramma van 2009 worden andere talen niet uitgesloten.

Een eigen brouwsel "Wals voor Joke" is ondertussen al terug te vinden op de " Flemish folk" CD van 2002.

Naast concertprogramma's bereidde de folkgroep zich de laatste jaren vooral voor op een folkbalrepertorium. Het recept bestaat uit een snuifje bewerkingen van bestaande ballades, eenvoudige volkswijsjes, een schijfje jigs en tovercirkels, een plukje bourrées, een busseltje andro's en de alomgekende scottischen, walsen en mazurka's.

Zomer 2011 - Overzicht optredens in Museum Sincfala: 
 

Museumavonden in Sincfala zijn een traditie tijdens de zomermaanden juli en augustus.

In 2011 is het museum op 14, 21 en 28 juli en op 4 en 11 augustus tot 22 uur open!

Om 18.30 en 19 uur start in de grote zaal van het Oud Schoolgebouw een gids met een rondleiding in ondermeer de zomertentoonstelling ‘Zorg voor de doden’ en om 20 uur begint een optreden van onze uitgenodigde muziekanten.

Kinderen konnen op hun eigen houtje aan de slag. Samen met Fonske en Vlieg gaan ze dit jaar op schattenjacht. Het plan lag klaar om op een avontuurlijke, leuke en speelse manier het museum met succes te ontdekken.

Behendigheid is troef met een circuit van volksspelen. Deze spelen zijn er natuurlijk voor jong en oud. Voor een drankje kon men tussendoor terecht aan onze bar. Om de dag af te sluiten serveert Museum Sincfala elke week om 20 uur een optreden.

Handige Links:


Toegang op museumavonden: 2,00 euro en een gratis drankje als je intekende op onze mailinglist!
Voor kinderen tot 12 jaar is het bezoek op deze avonden gratis.