>Sincfala Museum van de Zwinstreek
Sincfala,
Museum van de Zwinstreek
HomeActiviteitenActiviteiten 2011De Schatten van Vlieg - Zoektocht voor kinderen - 1 juli tot en met 31 augustus 2011

 

DSC03926

Ga in Museum Sincfala met de schattenkaart van Fonske op zoek naar de Schatten van Vlieg. Het stripfiguur Fonske woont in het museum. Met Fonske zoek je naar voorwerpen. Zo ontdek je vijf getallen die je bij de schat brengen. In het Oud Schoolgebouw groeit Fonske op van kleine vissersjongen tot oude visser. In het nieuwe gebouw reis je doorheen een tekenfilm met hem door de geschiedenis van de Zwinstreek.

Deze vijf tips helpen je de schat te zoeken:

  • Tip 1: Hoeveel varkentjes tel je?
  • Tip 2: Achter welk nummer ligt de zeester verborgen?
  • Tip 3: Tel de nummers op de garnaalschuit op
  • Tip 4: Hoeveel strandcabines tel je wanneer het helemaal donker is?
  • Tip 5: Hoeveel èchte kanonballen tel je?

 

Logo_vlieg_webVlieg, hèt cultuurlabel voor kinderen van CultuurNet Vlaanderen, organiseert voor de 5de keer op rij een Zomeractie. Van 1 juli tot en met 31 augustus kunnen kinderen en gezinnen terecht in tal van cultuurhuizen voor een stevige portie cultureel feestgedruis. Meer dan 200 cultuurhuizen, gaande van bibliotheken, musea, cultuurcentra, stads- en toeristische diensten tot festivals en jeugdhuizen, organiseren een activiteit in het kader van de Zomeractie van Vlieg.

 

5 in één klap

Vlieg wil meer kinderen meer goesting geven in meer cultuur. Vlieg wijst de hele familie de weg naar muziek, theater, musea, dans en nog veel meer vrijetijdsactiviteiten. Vlieg
strijkt deze zomer opnieuw neer in Knokke-Heist.

5 partners: Museum Sincfala, Cultuurcentrum Scharpoord, bibliotheek Scharpoord, Zwin Natuurcentrum en Toerisme Knokke-Heist verbergen een schat van Vlieg.
Aan de hand van vragen kunnen kinderen samen met hun familie de schat vinden.

Kraak de code en noteer je naam in het speciale logboek. Op die manier word je eigenaar van een leuke gadget en maak je bovendien dikke kans om een mooie prijs te winnen. Voor de echte Sherlock’s, die 3 van de 5 schatten weten bloot te leggen, heeft de gemeente Knokke-Heist een bijzondere prijs voorzien!

Meer info: Gratis activiteit voor kinderen - www.uitmetvlieg.be

Vijf verschillende schatten liggen doorheen Knokke-Heist verborgen in:

  • Sincfala, Museum van de Zwinstreek, Pannenstraat 140
  • Site Internationaal Cartoonfestival, Tentoonstellingspaviljoen t.h.v. Casino Knokke (vanaf 17 juli)
  • Bibliotheek Scharpoord (Meerlaan 32) OF Bibliotheek Heist De Buze (Kerkstraat 32) OF Uitleenpost Westkapelle (Dorpstraat 60)
  • Natuurcentrum Zwin, Graaf Léon Lippensdreef 8
  • Toerisme Knokke-Heist, Lichttorenplein Zeedijk-Knokke 660

 

Zomer 2011 - Overzicht optredens in Museum Sincfala: 
 

Museumavonden in Sincfala zijn een traditie tijdens de zomermaanden juli en augustus.

In 2011 is het museum op 14, 21 en 28 juli en op 4 en 11 augustus tot 22 uur open!

Om 18.30 en 19 uur start in de grote zaal van het Oud Schoolgebouw een gids met een rondleiding in ondermeer de zomertentoonstelling ‘Zorg voor de doden’ en om 20 uur begint een optreden van onze uitgenodigde muziekanten.

Kinderen konnen op hun eigen houtje aan de slag. Samen met Fonske en Vlieg gaan ze dit jaar op schattenjacht. Het plan lag klaar om op een avontuurlijke, leuke en speelse manier het museum met succes te ontdekken.

Behendigheid is troef met een circuit van volksspelen. Deze spelen zijn er natuurlijk voor jong en oud. Voor een drankje kon men tussendoor terecht aan onze bar. Om de dag af te sluiten serveert Museum Sincfala elke week om 20 uur een optreden.

Handige Links:


Toegang op museumavonden: 2,00 euro en een gratis drankje als je intekende op onze mailinglist!
Voor kinderen tot 12 jaar is het bezoek op deze avonden gratis.