>Sincfala Museum van de Zwinstreek
Sincfala,
Museum van de Zwinstreek
HomeActiviteitenActiviteiten 2017Erfgoeddag - Mobiliteit - Zondag 23 april 2017

tram tto 03Op zondag 23 april is het weer zover: Erfgoeddag in Knokke-Heist.  Voor deze editie staat mobiliteit centraal en kun je terecht op twee locaties: Museum Sincfala en het tramdepot van deelgemeente Knokke.

Beleef en ontdek de geheimen van de oude trams door een onvergetelijke rit uit de jaren '60 mee te maken tussen Knokke en  Wenduine of Zeebrugge. Opstappen doe je in het tramdepot van Knokke.  Tickets zijn te koop vanaf februari in Museum Sincfala en kosten 3 euro voor de rit heen en terug Zeebrugge en 4 euro voor de rit heen en terug Wenduine.  Koop snel je tickets want de plaatsen zijn gelimiteerd!  In het tramdepot zelf wordt dieper ingegaan op hoe rollend erfgoed wordt gerestaureerd en behouden.

Een fototentoonstelling brengt je terug in de tijd van toen het depot te Knokke er nog anders uitzag…

In Museum Sincfala zullen gidsen vanaf 10u tot 17u de bezoekers vertellen hoe het zit met de mobiliteit in de Zwinstreek, vroeger en nu.  Hoe gingen de vissers van Heist naar hun schuiten die in de Zeebrugse haven dobberden of hoe leurden de Heistse vissersvrouwen met vis die manlief meebracht?  Je komt het allemaal te weten tijdens erfgoeddag. 

Voor jong en oud is er in de namiddag op de speelplaats van het Anker een leuk parcours gemaakt door de Chiro van Heist waar je met knotsgekke ouderwetse fietsen kunt rijden.  Plezier verzekerd! Tussen 14u en 16u zal een garagist op rust interessante anekdotes verklappen.   Hoe verzorgde hij de wagens van z'n klanten en welke evoluties in de automobielsector hebben z'n beroep beïnvloed?  Nieuwsgierig geworden? 

Zondag 23 april vanaf 10u in Museum Sincfala en in het tramdepot Knokke is iedereen van harte welkom.

Erfgoeddag wordt georganiseerd door Museum Sincfala in opdracht van het gemeentebestuur Knokke-Heist in samenwerking met De Lijn, TTO Noordzee en de Chiro-Heist.

logo tto logo de lijn  

Wanneer:

Zondag 23 april 2017 10-17 uur

Waar:

  • Sincfala, Museum van de Zwinstreek
    Pannenstraat 140, 8300 Knokke-Heist
    Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.
    Tel.:050 530 730
  • Tramdepot Knokke
    Ingang te voet of met de fiets via de Knokkestraat of via de Tramweg