Afdrukken

erfgoeddag 01Op zondag 22 april van 10u tot 17u kunt u de Heistse middenstand en cafés van weleer op een wel heel originele manier leren kennen.

Via een wandeling doorheen het dorp en de badstad staan we stil bij de winkeliers en caféuitbaters van toen. De ene anekdote volgt de andere op... Ook een nettenbreier zul je op straat aan het werk zien. Een must voor wie een hart voor het 'Heyst van toen' heeft!

De wandeling wordt u aangeboden door de Heemkring Heyst Leeft en vertrekt om het uur. Vertrekpunt is de exporuimte in Museum Sincfala waar u kopje koffie of een paljasbiertje kunt nuttigen terwijl u geniet van de honderden foto's en het nagebouwde pension in de expo. Iedere bezoeker kan gratis proeven van de typische Berlijnse bol die vroeger op de boulevard te koop was.

Op de binnenkoer kun je je laten verleiden door een droogvisje en een vanilleijsje.

Daarnaast kunt u ook genieten van een dialoog van de Heistse vissersvrouwen op het visserspleintje in het museum. Ogen, oren en smaakpapillen worden verwend op erfgoeddag in Museum Sincfala.

Praktische informatie

Zondag 22 april 2018 vanaf 10u tot 17u
Prijs: Gratis

Plaats
Sincfala, Museum van de Zwinstreek
Pannenstraat 140, 8300 Knokke-Heist.
Tel. 050 530 730  Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.
www.sincfala.be