>Sincfala Museum van de Zwinstreek
Sincfala,
Museum van de Zwinstreek
HomeActiviteitenActiviteiten 2018Week van de Zwinstreek - Gratis gidsbeurten in Museum Sincfala

  shantykoor banner

Folk, Shanty, kleinkunst en activiteiten voor kinderen. Dat zijn de vaste ingrediënten voor zes bijzondere avonden in Museum Sincfala. De museumavonden zijn een zomerse traditie en in 2018 is het museum ook van 18.30 tot 22 uur open op de volgende donderdagen: 12, 19 en 26 juli en 2 en 9 augustus.

Om 19 uur start in de grote zaal van het Oud Schoolgebouw een gids met een rondleiding doorheen het museum, incluis een bezoek aan de tentoonstelling "Visserskoppen Vertellen". Zet zeker ook de VR-bril op je neus en beleef zo het leven op zee in Virtual Reality.

Opnieuw dit jaar, kunnen op eigen houtje aan de slag met een mooie zoektocht doorheen het museum naar ‘De schatten van Vlieg’. Het plan ligt klaar om op een avontuurlijke, leuke en speelse manier het museum te ontdekken (6 tot 12 jaar). Het thema dit jaar is 'Voelen'

Behendigheid is troef voor jong en oud met een circuit van volksspelen. Voor een drankje kan je tussendoor terecht aan onze bar.

Deelname aan de museumavonden  is gratis!

Om 20 uur start het optreden in een grote tent op de speelplaats van de gemeentelijke basisschool 'Het Anker' om elke Paljas Museumavond mooi af te sluiten.

Roland Van De Velde / 4 Beaufort

Donderdagavond 12 juli 2018
om 20 uur

Roland van de velde 2404 beaufort

Openingsavond: FEEST met een dubbele affiche!! Om 20 uur start ROLAND VAN DE VELDE die Stadsdichter van Damme was. Om zijn liedjes te schrijven en te zingen liet Roland zich inspireren door al wat leefde in Damme en omstreken.

Om 21 uur brengt 4 BEAUFORT een kuur van zeemansliederen en traditionals. Laat maar waaien!

Meer info en sfeerbeelden...

Shantykoor Blankenberge

Donderdagavond 19 juli 2018
om 20 uur

shantykoor Blankenberge

De Paljas Museumavonden zonder SHANTYKOOR BLANKENBERGE is als een café zonder bier. Een dertigkoppig koor houdt de wind in de zeilen. Meezingen is verplicht!

Van in het begin koos het koor voor een echt shantyrepertoire doch de typische Vlaamse zeemansliederen uit de roemruchte IJslandvaart konden niet ontbreken.

Meer info en sfeerbeelden...

Donder in 't hooi

Donderdagavond 26 juli 2018
om 20 uur

donder in t hooi

In september 1996 wordt de Damse folkgroep DONDER IN 'T HOOI opgericht door Mieke Van Loo. Deze groep is een West-Vlaams allegaartje van een zestal klassiek-, folk- en/of jazz geschoolde muzikanten die ondertussen in de folkwereld een vaste waarde zijn geworden.

Hun repertorium bestaat vooral uit Europese eigenzinnige folk met het accent op Vlaamse- en Keltische muziek. Daarnaast staan ook heel wat eigen nummers en bewerkingen op het programma.

Meer info en sfeerbeelden...

Folkgroep Malahide

Donderdagavond 2 augustus 2018
om 20 uur

folkgroep malahide 01

Folkgroep MALAHIDE speelt een repertoire van Ierse en Schotse traditionele muziek op traditionele instrumenten; viool (fiddle), accordeon, banjo, bouzouki, mandoline, gitaar en bodhran.

Deze muziek is ontstaan vanuit een eeuwenlange traditie van samen musiceren en was vroeger vooral bedoeld om in de pubs dansbare muziek te brengen (Ceili).

Meer info en sfeerbeelden...

Roulotte quintet (met o.a. Martin Berenger)

Donderdagavond 9 augustus 2018
om 20 uur

Marquito velez

Het ROULOTTE QUINTET zijn stuk voor stuk puur sang en hebben intussen al met tal van grote muzikanten geconcerteerd. Ze brengen een repertoire van de groten der aarde, van de Parijse sfeer naar de gipsy roots en Paco de Lucia , van Django naar  traditionele zigeunerliederen uit Hongarije, Roemenië en Rusland via Joegoslavië.

Ze zijn een familie die van vader op zoon de fakkel doorgegeven heeft: Jan, Biske en Martin Limberger, Marquito velez en Martin Berenger.

Meer info en sfeerbeelden...