>Sincfala Museum van de Zwinstreek
Sincfala,
Museum van de Zwinstreek
HomeActiviteitenActiviteiten 2018Zondagbabbel - Buitenlandse kunstschilders te Knokke - Zondag 25 november 2018
 
 IMG 2334 MH irish pipes bar banner

 
foto groot folkgroep Malahide

De band is ontstaan in 1999 en de naam ‘MALAHIDE’ is een stadje in Ierland, gekend voor zijn prachtig ‘Malahide Castle’.
De 4 muzikanten zijn samen goed voor méér dan 200 jaar levenservaring en gezien ze geboren zijn in de sixties – en dus de folk-revival aan de levende lijve ondervonden ! – kunnen ze rekenen op samen 100 jaar podiumervaring !

Katelijne Janssen (zang, accordeon & gitaar)

Zij kreeg de smaak van het optreden te pakken toen ze in de jaren 90’ als singer-songwriter de folkclubs van het Engelse Kent afschuimde.

Terug in Belgie vervoegde ze de Keltische folkband ‘Poitin’. Katelijne is ook zangeres en accordeoniste bij folkband Green Jacket. Met Malahide brengt Katelijne songs uit het Iers , Anglo-Amerikaans en evergreens-repertoire.

Dirk Decombele (Fiddle)

Begon als violist in de jaren 80 bij de Roeselaarse folkgroep O’Djavel. Hij was 15 jaar lang violist bij de folkgroep ‘Aran’. In 2000 vervoegde hij de alombekende folkband Green Jacket. Dirk volgde workshops fiddle bij Kieran Fahy (Shantalla).. Dirk is bovendien de broer van Jan Decombele, producer-componist en beroemd gitarist bij Studio 100 en talrijke bands.

Johan Knockaert (banjo, mandoline, gitaar & bouzouki)

Johan is onze multi-instrumentalist en ouwe rot in het vak ! Sinds zijn jeugd gefascineerd door de onuitputtelijke bron van de “Keltische muziek”. Hij heeft ook enkele jaren swingjazz gespeeld. Johan duikt vooral her en der op als sessiemuzikant. Was tevens, net als Katelijne, muzikant bij de Brugse band ‘Poitin’.

William Alfvoet (zang, percussie & bodhran)

William was ooit zanger bij de gekende Brugse folkband ‘Tamlin’ in de jaren 80. William brengt met zijn karaktervolle stem de Ierse ballades, meezingers en de Nederlandstalige folknummers.

 

 
Zomer 2018 - Overzicht optredens in Museum Sincfala
 

Paljas Museumavonden in Sincfala zijn een traditie op donderdagen vanaf 12 juli tot en met 9 augustus.

In 2018 is het museum op 12, 19 en 26 juli en op 2 en 9 augustus tot 22 uur open!

Om 19 uur start in de grote zaal van het Oud Schoolgebouw een gids met een rondleiding van het museum die begint met de zomertentoonstelling 'Visserskoppen Vertellen'..  Zet zeker ook de VR-bril op je neus en beleef zo het leven op zee in Virtual Reality.

Terzelfdertijd kunnen kinderen opnieuw dit jaar tot 20 uur op eigen houtje aan de slag met een mooie zoektocht doorheen het museum naar ‘De schatten van Vlieg’. Het plan ligt klaar om op een avontuurlijke, leuke en speelse manier het museum te ontdekken. Het thema dit jaar is 'Voelen'. (6 tot 12 jaar).

Behendigheid is troef met een circuit van volksspelen. Deze spelen zijn er natuurlijk voor jong en oud. Voor een drankje kan men tussendoor terecht aan onze bar.

Om de dag af te sluiten serveert Museum Sincfala elke week om 20 uur een optreden in een grote tent achter de museumtuin, op de speelplaats van de Gemeentelijke basisschool 'Het Anker'.

Handige Links:

Deelname aan de Paljas Museumavonden is Gratis!