>Sincfala Museum van de Zwinstreek
Sincfala,
Museum van de Zwinstreek
HomeActiviteitenActiviteiten 2018Paljas Museumavond met Roulotte quintet (met o.a. Martin Berenger) – Donderdag 9 augustus 2018
 
 roulotte quintet banner

Schrijft Martin Berenger:

Een roulotte is een oude gipsywagen waar we vroeger veel in repeteerden. We brengen een waaier van de muziek van tatta Mirando - koninklijke orchestra van Nederland gipsyswing zoals de hott club de France, zuiderse muziek van paco de lucia en bailiardos familie.

Een tijdreis door deze stijlen.

Het quintet zijn stuk voor stuk puur sang en hebben intussen al met tal van grote muzikanten geconcerteerd. Ze zijn zijn een familie die van vader op zoon de fakkel doorgegeven heeft: Jan Limberger, Biske Limberger, Martin Limberger, Marquito velez en Martin Berenger.

Roulotte quintet brengt een repertoire van de groten der aarde, van de Parijse sfeer naar de gipsy roots en Paco de Lucia , van Django naar traditionele zigeunerliederen uit Hongarije, Roemenië en Rusland via Joegoslavië. We hebben het allemaal als eens gehoord in andere versies; er is volstrekt niets nieuws aan maar wat de muzikanten serveren is een juweeltje.

 
Zomer 2018 - Overzicht optredens in Museum Sincfala
 

Paljas Museumavonden in Sincfala zijn een traditie op donderdagen vanaf 12 juli tot en met 9 augustus.

In 2018 is het museum op 12, 19 en 26 juli en op 2 en 9 augustus tot 22 uur open!

Om 19 uur start in de grote zaal van het Oud Schoolgebouw een gids met een rondleiding van het museum die begint met de zomertentoonstelling 'Visserskoppen Vertellen'..  Zet zeker ook de VR-bril op je neus en beleef zo het leven op zee in Virtual Reality.

Terzelfdertijd kunnen kinderen opnieuw dit jaar tot 20 uur op eigen houtje aan de slag met een mooie zoektocht doorheen het museum naar ‘De schatten van Vlieg’. Het plan ligt klaar om op een avontuurlijke, leuke en speelse manier het museum te ontdekken. Het thema dit jaar is 'Voelen'. (6 tot 12 jaar).

Behendigheid is troef met een circuit van volksspelen. Deze spelen zijn er natuurlijk voor jong en oud. Voor een drankje kan men tussendoor terecht aan onze bar.

Om de dag af te sluiten serveert Museum Sincfala elke week om 20 uur een optreden in een grote tent achter de museumtuin, op de speelplaats van de Gemeentelijke basisschool 'Het Anker'.

Handige Links:

Deelname aan de Paljas Museumavonden is Gratis!