>Sincfala Museum van de Zwinstreek
Sincfala,
Museum van de Zwinstreek
HomeNieuwsNieuws 2015Oproep: 50 jaar Smoeltrekkers

 

carnavalsgroep-de-smoeltrekkersVan woensdag 11 februari tot en met maandag 9 maart 2015 loopt in het Museum Sincfala (Pannenstraat 140, Knokke-Heist) de tentoonstelling 50 jaar Smoeltrekkers. Deze folklore- en carnavalsvereniging heeft zijn wortels in de Knokse Oosthoek sinds haar ontstaan in 1966 met een korte halte in de jaren ’90 op het Knokse Gemeenteplein. Vanaf de jaren ’90 vormt deze jolige bende een trouwe groep in het Heistse carnaval. De vereniging draagt vriendschap én echte leute hoog in het vaandel en kan terugblikken op 50 jaar feesten waarbij de leden telkens op een ludieke manier een historisch of actueel thema kleur gaven. Zie video. 

De organisatie van deze unieke historische tentoonstelling ligt in handen van de vzw Sincfala i.s.m. het gemeentebestuur Knokke-Heist en De Smoeltrekkers. De Smoeltrekkers zijn nog op zoek naar namen van oud-leden en medewerkers van de laatste 50 jaar om hen aldus ook een uitnodiging te bezorgen voor de officiële opening van de tentoonstelling op 10 februari.

Graag uw naam en contactgegevens bezorgen aan Marie-Martine ‘Stiene’ Callewaert op Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. (tel. 0475255918) of Dominiek Segaert op Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. (tel. 0479 691865).

Ook andere info, documenten, voorwerpen of foto’s blijven welkom.