Een sierboogje voor de Garre

Op zondag 7 mei 1978 werd een sierboogje ingehuldigd aan de ingang van De Kleine Pannestraat, beter bekend als De Garre.  Ondanks de minder gunstige weersomstandigheden was heel wat volk opgekomen om deze plechtigheid bij te wonen.

Het waren Julie en Lowie, de sympathieke bewoners van één van de huisjes die overgingen tot de onthulling. Het smeedijzeren sierboogje is het werk van kunstsmid Roger Westijn uit Ramskapelle.

Heyst Leeft hoopt dat het een symbool wordt voor de blijvende waarde die De Garre bezit, niet alleen in de harten van de Heistenaars maar ook in het kunstpatrimonium. Tevens wordt hiermee de actie "De Garre moet blijven" kracht bijgezet.

Allen die een bezoek brengen aan De Garre, zullen vaststellen dat de manier waarop Julie en Lowie Desmedt-Utterwulghe hun huisje hebben ingericht, een pleidooi is voor het saneren en bewoonbaar maken van de overige. Bejaarden en sociaal minderbedeelden zouden daar ook een woongelegenheid kunnen vinden.

Heyst Leeft zal daarvoor blijven ijveren.

bestuur-heyst-leeft-aan-de-garreHet bestuur van Heyst Leeft aan de ingang van De Garre
Van links naar rechts: André Desmidt, René Vlietinck, Wilfried Desmedt, Francien Berens (Penningmeesteres), Georges Devent,
Dany Vantorre (Sekretaris), Jos. De Groote (Voorzitter), Fernand De Backere, Frans Dyserinck, Jos. Ackx en Cyriel Vantorre.

Fotograaf Frank Vanhulle ontbreekt uiteraard op de foto.

Een sierboogje voor de Garre

Redactie

Heyst Leeft
1978
02
013-013
Ludo Sterkens
2023-06-19 14:37:15