HomeActiviteitenActiviteiten 2004

Het wordt een traditie: tijdens de zomervakantie blijft het Museum Sincfala op donderdagavond extra lang open. Iedereen die het tijdens de normale openingsuren niet haalt, kan er dan ook terecht tussen 18 en 22 uur. Kinderen hoeven tijdens deze avondlijke openingsuren niet te betalen. Andere bezoekers tussen 18 en 22 uur betalen 1,25.

 

Om 20 uur leiden gidsen de aanwezigen rond in het museum en door de tentoonstelling Zevenmaal Zwinstreek. Doen de kinderen het liever op eigen houtje? Geen probleem: voor hen liggen zoektochten klaar die ze op een leuke en speelse manier het hele museum leren verkennen.

De opening van de zomertentoonstelling Zevenmaal Zwinstreek op 1 juli om 18 uur is het startschot voor de museumavonden.

 

museumavonden

 

Op 8 juli om 19 en 20 uur vertelt meermaals gelauwerd jeugdschrijver Johan Ballegeer voor kinderen verhalen over de zee en de visserij. Deze kinderactiviteit wordt georganiseerd i.s.m de jeugdwerking van de heemkundige kring Sint-Guthago, de gemeentelijke bibliotheek en het Fonds der Letteren.

 

Op 15 juli laat een dertigkoppig shantykoor hun lied klinken in het museum. Twee optredens van 35 minuten zijn gepland om 19 en 20 uur. Bisnummers zitten erin! “De havenjongens” houden het bij zeemansliederen op 12 augustus.

 

Op 22 juli en 19 augustus zal de Koninklijke Rokersclub ‘De Ware Vrienden’ een demonstratie houden van zijn kunnen in het café van het museum.