HomeZoeken in databanken

Ons absoluut paradepaardje is onze gigantische databank. Die staat vol voorwerpen, affiches, documenten, prentbriefkaarten, audiovisueel materiaal en heemkundige teksten.

Museumcollectie

Zoek in de tienduizenden voorwerpen die deel uitmaken van de collectie HEY. Zoekmogelijkheden via trefwoorden en/of in de hele collectie, een deelcollectie, een rubriek van een deelcollectie of een onderrubriek van een rubriek van een deelcollectie en via een identificatienummer (zeven letters en vijf cijfers).

Beeldbank

Zoek in de collectie prentbriefkaarten uit de gemeente Knokke-Heist en Zeebrugge. In de toekomst zullen de collectie prentbriefkaarten worden aangevuld met gedigitaliseerde foto's uit de collectie van HEY. Hiervoor is een overeenkomst gesloten met de Beeldbank West-Vlaanderen. Zoekmogelijkheden op trefwoorden en/of uitgever en/of deelcollectie en/of jaartallen (van/tot) en/of inventarisnummer.

Publicaties heemkundige kringen

Zoek in de oude jaargangen van de heemkundige kringen actief in de Zwinstreek: Geschied- en Heemkundige Kring Sint-Guthago, Heyst Leeft en Cnoc is Ier. Je kan de pagina's van de gevonden artikels downloaden in pdf. Zoekmogelijkheden op jaartal en/of tekst (in de volledige inhoud) en/of trefwoorden.

Tijdslijn

Zoek in een reeks van duizenden gegevens van historische feiten die zich afspeelden in de Zwinstreek. Zoekmogelijkheden op trefwoord(en) en/of jaartallen (van/tot).

Bibliografie

Zoek in duizenden publicaties die handelen over de Zwinstreek en Knokke-Heist (Collectie HEY). Al deze publicaties zullen beschikbaar zijn in het toekomstig HEY kenniscentrum (ter plaatse te consulteren, niet uitleenbaar).