Naast een regulier museumbezoek kan je in Sincfala ook terecht voor tal van activiteiten en dat het hele jaar door. Voor de lopende activiteiten klik je op het jaartal van keuze. Van de activiteiten vind je achteraf sfeerbeelden en/of een verslag op de aankondigingspagina.

Zomertochten in juli en augustus

Ontdek elke dag een stukje geschiedenis van Knokke-Heist en de Zwinstreek.

Museumavonden met live optreden

Op vijf donderdagen tussen 11 juli en 15 augustus is Museum Sincfala ook 's avonds open voor een rondleiding met een ervaren gids en om 20 uur een muzikaal optreden omtrent zee, polders en geschiedenis. Je kan een drankje nemen aan de bar en er zijn volksspelen voor jong en oud.

MuseumBabbels op zondagvoormiddag

Tijdens het winterseizoen organiseert de Geschied- en Heemkundige Kring Sint-Guthago maandelijks op zondagvoormiddag (in principe de vierde zondag van de maand) een lezing omtrent erfgoed en geschiedenis in de Zwinstreek.

Andere activiteiten

Tussendoor zijn er occasionele activiteiten zoals boekvoorstellingen en nocturnes. Al deze activiteiten worden ruim op voorhand aangekondigd in onze elektronische nieuwsbrief (schrijf hier in) en op de website. Affiches en flyers liggen in alle gemeentelijke diensten en in cafés, boekenwinkels en andere gelegenheden van de streek.

Jaarlijks zijn ook drie tentoonstellingen voorzien. Hierover vind je hier meer informatie. Voor het activiteitenaanbod van andere musea en bezoekerscentra in de Zwinstreek (de 'Parels') kan je terecht op de Zwinstreek-website.

 

Zomer 2014 - Overzicht optredens in Museum Sincfala

Museumavonden in Sincfala zijn een traditie op donderdagen tussen 11 juli en 15 augustus.

In 2014 is het museum op 17, 24 en 31 juli en op 7 en 14 augustus tot 22 uur open!

Om 19 uur start in de grote zaal van het Oud Schoolgebouw een gids met een rondleiding van het museum die begint met de zomertentoonstelling ‘Pierre "Kodak" Meyers'.

Voor kinderen van 7 tot 12 jaar staat tussen 19 en 20 uur een gratis workshop van Raakvlak op het programma. Maar ze kunnen ook op eigen houtje aan de slag. Samen met 'Vlieg' gaan ze ook dit jaar op schattenjacht. Een plan ligt klaar om op een avontuurlijke, leuke en speelse manier het museum te ontdekken.

Behendigheid is troef met een circuit van volksspelen. Deze spelen zijn er natuurlijk voor jong en oud. Voor een drankje kan men tussendoor terecht aan onze bar. Om de dag af te sluiten serveert Museum Sincfala elke week om 20 uur een optreden.

Handige Links:

Toegang op museumavonden: 2,00 euro en een gratis drankje als je intekent op onze mailinglist!
Voor kinderen tot 12 jaar is het bezoek op deze avonden gratis.