Jaren 1950 en 1960
Eén van de sterkhouders in de jaren 1950 en 1960 is Jef Coppejans. Hij behoort niet tot de stichters, maar tot de generatie die de estafettestok overneemt. Tot vandaag de dag is Jef nog altijd lid van Oud Gloriën. Foto's van spelers uit de jaren vijftig zijn niet teruggevonden, maar op de foto's uit de jaren zestig ontbreekt Jef nooit. Hij was en is gekend om zijn 'mule va lintjes', nooit verlegen om een straf verhaal waarin dikwijls exemplaren van het - voor hem - andere geslacht figureren. In het Oud Gloriën Magazine van maart 2005 dicteert hij zijn memoires: "In de beginjaren worden in Cinema Moderne in de Kerkstraat 'bonte avonden' georganiseerd. De kaarten zijn te koop in lokaal Groen en Wit. De zaal is telkens weken op voorhand uitverkocht. Maar met de komst van de televisie vermindert de interesse en verdwijnt deze traditie".

 

 

1950
Van links naar rechts:
Staande: Marcel Demetter, Maurice Bulcke, André Deschepper, Albert De Beer, Marcel Dhauw, Jacques Dewispelaere, Albert Naert, Leon Vanhulle en Jef Valcke.
Gehurkt: Marcel Meyers, René Vantorre, Robert Slabbinck, Sylvain Dhooghe en Anselmus Serreyn.

Eind jaren 1950 - begin jaren 1960
Van links naar rechts:
Staande: Oscar Dogimont, André Deschepper, Max Nollet, Anselmus Serreyn, Marcel Debedts en Albert François.
Gehurkt: Albert Naert, Jef Coppejans, Werner Lust, een gastspeler, Marcel Meyers en Georges Meseure. 

Begin jaren 1960
Van links naar rechts:
Staande: Berten Dewulf, Oscar Dogimont, Marcel Rotsaert, Jules Coppens, Werner Lust, Raoul Debrabandere en Freddy Vanhoof.
Gehurkt: Marcel Herrebout, Albert Naert, Pierre Slabbinck en Jef Coppenjans.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vorige pagina Overzicht  /  Volgende pagina