De duels tussen Oud Gloriên en de eerste ploeg van KFC Heist blijven na drie geslaagde ontmoetingsjaren vanaf 1949 achterwege. Het bestuur opteert voor een nieuwe aanpak met vriendschappelijke ontmoetingen met heen- en terugmatsch tegen FC Knokke, Daring en Sport Blankenberge, VG en AS Oostende, Club Brugge, Sporting Club Anderlecht en SK Roeselare.

Maar ook buitenlandse matchen ontbreken niet. In een entente met Knokke (met oud-spelers van FC Knokke zoals Max Nollet, Julot Dhaese, Chris Founier, 'Lawton') wordt vier jaar lang tegen Mönchengladbach (Duitsland) gespeeld. Er zijn ook geregeld ontmoetingen tegen Rijsel (Frankrijk) en Kopstal (Groothertogdom Luxemburg).

De uitstraling die uitgaat van de Heistse Oud-Gloriën is op een bepaald moment zo groot dat bestuur en spelers in 1964 besluiten om behalve de wekelijkse vriendschappelijke wedstrijden ook een tornooi met zes ploegen op te zetten: FC Temse, SC Anderlecht, FC Antwerp, FC Ronse, SK Beveren-Waas en FC Heist. FC Antwerp is de eerste winnaar.

 

 

 

 

 

 

Enkele jaren later wordt onder het motto 'vriendschap vooruit' overgestapt naar twee tornooien met telkens acht ploegen. De tornooien hebben sindsdien zo'n grote weerklank gekregen, dat niet aan alle verzoeken gevolg kan worden gegeven. In veertig jaar zijn zowat veertig verschillende ploegen de revue gepasseerd. Temse, Ronse, Rupel, Waaslandia, Willebroek en Eisden spannen daarbij de kroon met meer dan 20 jaar deelname.

Bij de gastploegen zijn vaak bekende spelers aan het werk: onder andere Jozef Masopust (maker van het Tsjechoslovaaks eerreddend doelpunt in de finale van de wereldbeker in 1962 in Brazilië en dat jaar ook Europees Voetballer van het jaar), Louis Van Gucht (Beerschot) en Roland Moyson (Daring Brussel).

 

 


 

 

 

 

Vorige pagina  /  Overzicht  /  Volgende pagina