Een traditie die in onbruik is geraakt, is de uitreiking van de Gouden Schoen aan een verdienstelijk lid van de vereniging. Deze overhandiging gebeurt ter gelegenheid van het souper waarmee de jaarwerking wordt afgesloten en gaat gepaard met een lofrede op rijm. Deze plechtigheid is zelfs belangrijk genoeg om de pers te halen.

 

 

1975 - Troffe voor de sportverdienst


van links naar rechts
Albert De Beer, Georges Neirynck, Marcel Meyers en Albert Naert

1978 - Valère Janssens (midden), laureaat Gouden schoen

 

 

 

Op 60 jaar tijd behaalt de vereniging vele sucessen, vooral dan op de eigen tornooien en op de jaarlijkse tornooien die we speelden in o.a. Temse, Blaasveld, Terjoden, Valkenburg... Het eigen tornooi heeft de ploeg (en vooral het bestuur) dikwijls voor een dilemma geplaatst. Als de ploeg in een kansrijke positie geraakte om het tornooi te winnen, gebeurde het wel eens dat ervoor gepleit werd om het iets kalmer aan te doen. Je eigen tornooi winnen is immers een beetje blasé, bovendien werd er gerekend op een grotere bieromzet als een andere ploeg won. Als de ploeg het dan een een jaartje wat minder deed op het eigen tornooi, werd dan al rap gezegd dat het met opzet was, om de grotere bieromzet niet in gevaar te brengen.

 

1989 - De oogst van een tornooi gespeeld in Temse.


van rechts naar links
Gilbert De Schrooder, Roger Slabbinck, Jef Coppejans, André Viaene, Pierre Slabbinck, Valère Janssens (met beker), Albert Naert, Jules Coppens, Gilbert Devos (met beker), Georges Neirynck en Daniël Samyn.

2000 - Trofee van de sportverdienste.


van links naar rechts
Caroline Ex (Miss Belgian Beauty 2000), Fernand De Wispelaere, André Viaene, Lucien Wittesaele, schepen Daniël De Vlaminck, Valère Janssens, Daniël De
Clercq, Jules Coppens, Marcel Herrebout en Jef Coppejans.

 

 


Vorige pagina  /  Overzicht  /  Volgende pagina