Behalve sportieve activiteiten is Oud Gloriën ook actief in het ontspanningcircuit. Een financieel graantje meepikken is altijd handig meegenomen.

De jaarlijkse bals na de tornooien groeien met de tijd uit tot een Heistse traditie. Spelers, oud-spelers en supporters, met voorop de Koninklijke Harmonie Sint Cecilia, slenteren van aan het voetbalstadion in de Pannenstraat tot aan de Ravelingen, eerst nog de 'oude' Ravelingen in de Kerkstraat, later de nieuwe aan het gemeenthuis van Heist. Daar vormen eten, drank, muziek en veel leute de basisingrediënten voor een verbroedering tussen de deelnemende ploegen. Het succes van deze bals zorgt er, ook nu nog, voor dat de kas van Oud Gloriën voldoende wordt gespijsd.

De tijd dat er nog met een orkest wordt gewerkt.

 

Een nieuwe generatie brengt nieuwe ideeën aan om het volgende voetbalseizoen zonder zorgen door te komen. Om de eerste verre reis naar Ivoorkust in 1999 voor een stuk te financieren, wordt het Wolfgang-bal met een live-optreden van de gelijknamige muziekgroep in het leven geroepen. Ook deze wordt metten gepromoveerd tot jaarlijkse activiteit. Een lange voorbereiding en een avondje "in de jus zitten" wordt beloond met een extra duit in de clubkas.

Legendarisch zijn ook de nieuwjaarsrecepties. Eind jaren 1990 wordt voor het eerst een nieuwjaarsreceptie gegeven. Leden en sponsors heffen er het glas op het nieuwe jaar. Dit gezellig samenzijn is meteen een topper. Aanvankelijk gingen die door in de Charlatan. De laatste jaren is de receptie verkast naar het Hespekotje.

2002 - Fernand Dewispelaere aan het werk achter de toog

 

Vorige pagina  /  Overzicht  /  Volgende pagina