Maurice Bulcke (midden) en Marcel Meyers (links), de eerste twee voorzitters, vergezeld van de vader van Oud Gloriën Werner Lust (rechts)
Albert De Beer (rechts), alias Pulle De Beer, is een flitsende buitenspeler. Zijn faam reikt tot in het buitenland. Na een match tegen Rijsel geraken de Fransen maar niet uitgepraat over Berten De Beer. "Mais, c'est un vrai Kopa!". En inderdaad hij had ze van het terrein gespeeld. Albert is in 2002 overleden en is de langst overlevende stichter van Oud Gloriên.

Albert Naert (links) is de neef van Albert De Beer en ook stichter van Oud Gloriën.
Hij begint zijn voetbalcarrière bij FC Heist te spelen en gaat daarna tien jaar bij Cercle Brugge in eerste en tweede afdeling aan de slag. Na ommetjes bij SK Roeslare en SV Blankenberge besluit hij zijn carrière bij FC Heist. Hij wordt er trainer-speler en speelt in 1954 kampioen. Bij Oud Gloriën is hij aanvankelijk ook secretaris en later ere-voorzitter.
Kortom: een wijze man achter de schermen die meermaals met zijn gezond verstand rust in het kot houdt.

Marcel Herrebout (links) is een speler die in de jaren 1950 furore maakt in het eerste elftal van FC Heist. Hij beleeft nog mooie nadagen met Oud Gloriën waar hij bekend staat om zijn speciale soort droge humor.

Freddy Van Hoof is om evidente redenen een opvallend figuur. Met zijn grote gestalte en zijn sterk kopbalwerk regeert hij soeverein in het strafschopgebied, eerst bij FC Heist daarna in de ploeg van Oud Gloriën.

 

 

 

Oud-internationaal en Anderlechtspeler Jef Mermans in het gezelschap van enkele Oud Gloriën van het eerste uur voor Café Groen en Wit. De uitbater, Robert Slabbinck, is tevens stichtend lid van de vereniging. 

 

 

 

van links naar rechts


Sylvian Dhooghe, Marcel Meyers, Maurice Bulcke, Jef Mermans, Robert Slabbinck ('Koesse'), Albert van Welden en Anselmus Serreyn ('Poj').

 

Vorige pagina  /  Overzicht