omd_2010_maldegem

maldegem-molen-rotsaertRotsaertmolen

Plaats: Stationsstraat 45, Maldegem
Van 10-18u
Achtkantige korenwindmolen uit 1622 met stenen onderbouw. Dit molentype was in Vlaanderen zeer uitzonderlijk. Een tentoonstelling geeft aan de hand van foto’s en teksten een beeld van het gewezen rijke molenpatrimonium in de gemeente. Tekeningen en documentatie verduidelijken de werking van een molen.

maldegem_schipdonkkanaal

De ‘Blinker’ en de ‘Stinker’

Plaats: Pomme Charelle, Aardenburgkalseide 342, Maldegem
Van 10-18u
Naar aanleiding van Open Monumentendag loopt langsheen het Leopold- en Schipdonkkanaal een traject dat je al wandelend, fietsend of varend kan verkennen. Er zijn stopplaatsen in Zomergem, Eeklo, Sint-Laureins, Maldegem en Damme. Bij Pomme Charelle in Strobrugge verneem je alles over de herkomst van beide kanalen en over Strobrugge. Je kunt er deelnemen aan een wandeling met aandacht voor de unieke fauna en flora.

maldegem-stoomcentrumStoomtrein Maldegem-Eeklo. De vier elementen gebundeld

Plaats: Stoomcentrum, Stationsplein, Maldegem
Van 10-18u, met rondleidingen om het uur
Breng een bezoek aan het stoomcentrum. Extra treinritten met stoom- en dieseltreinen als verbinding tussen de activiteiten te Maldegem, Balgerhoeke en Eeklo. Volwassenen: € 9,00. Kinderen: € 6,00.

Informatiepunt

Cultuurdienst Maldegem, Westeindestraat 1, Maldegem. Tel: 00 32 (0)50 72 89 79, Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.