Verslagen en mededelingen
9. Bezoek aan ons Polder- en Visserijmuseum - 21 juni 1970

Jos Rau

Die zondag wilden we eens ons museum voor ons hebben. We hadden het voor ons .... maar er was weer plaats te kort omdat we met zovelen waren. Erg prettig werd er onder elkaar gepraat en geprezen; uitleg gevraagd en uitleg gegeven. Het is onmogelijk dit in een klein verslag bijeen te brengen: men moet de cataloog in de hand nemen... en er nog 100 stukken bijvoegen!!!

En dan maar kijken hoe alles zorgvuldig tentoon is gesteld, geschikt en gekuist. Wanneer heeft de heer Eric Parez dat allemaal gedaan: twee klaslokalen in een voorbeeldig museum herschapen! Echt: een voorbeeldig museumpje!!!

Nu bezitten wij al een grote driehonderd stukken, die vooral landbouw- alaam vertegenwoordigen. De visserij moet er straks bijkomen. Wie helpt er mee? Nu al is de plaats te klein en hebben wij van het Gemeentebestuur de toelating om er nog een klas bij te nemen. Dat brengt Eric wel voor mekaar!

Op die zondag waren veel schenkers tegenwoordig en ze hebben kunnen vaststellen dat hun oude voorwerpen hier in ere worden gehouden en voor de nakomelingen, die ze nooit meer zullen gebruikt hebben, zorgvuldig bewaard.

Wilt ge weten wat ge kunt als ge met een beetje echte liefhebberij aan 't werk gaat, vraag het dan aan ons lid Pol Braet. Deze heer is handelaar en woont te Oostkerke, maar hij is van een gekende boerenfamilie van Westkapelle. Welnu die heeft in enkele maanden tijd zomaar 112 stukken voor ons museum bijeengehaald!!! En er zijn echt unieke stukken bij. Wie doet het hem na?

--------------------------------

Verslagen en mededelingen 9. Bezoek aan ons Polder- en Visserijmuseum - 21 juni 1970

Jos Rau

Rond de poldertorens
1970
03
125-125
Achiel Calus
2023-06-19 14:44:32