HomeNieuwsNieuws 2014Grote belangstelling voor boek van Georges en Marc De Vent: 'Heist aan Zee en ons verleden'


deventburgemeester-250x166Op woensdagavond 29 oktober 2014 werd het boek Heist aan zee en ons verleden aan 200 enthousiaste genodigden in het stadhuis van Heist voorgesteld. (Zie fotoreportage Anne-Marie Maertens.) Het boek, geschreven door Georges en Marc De Vent, neemt je mee naar twee belangrijke tijdsperiodes van deze prachtige badplaats.

Vooraleer er in het nieuwe boek kon geneusd worden, verwelkomde schepen van Erfgoed Jan Morbee de toekomstige lezers van dit lijvige werk. Schepen Morbee legde de klemtoon op verleden en toekomst en hoe politiek in beiden een belangrijke rol moeten en kunnen spelen. Schepen Kris Demeyere vervolledigde het verhaal met de reden waarom in het boek de periodes 1860-1914 en 1950-1980 rijkelijk aan bod komen. Een korte uitleg over de bloei van de toenmalige badstad mocht uiteraard niet ontbreken.

Georges Devent vertelde anekdotisch waarom dit boek tot stand kwam en zijn broer Marc belichtte zijn liefde voor het nu nog bestaande stadhuis dat in de toekomst zal vervangen worden door een nieuw project. Burgemeester Graaf Leopold Lippens zag dat het goed was en beloofde dat het gemeentebestuur formidabele bouwinitiatieven heeft voor deelgemeente Heist die zowel inwoners als toeristen zullen bekoren. De 94-jarige Maurits Dekeyzer, het lichtende voorbeeld voor auteur Georges De Vent, mocht het eerste exemplaar van "Heist aan zee en ons verleden” in ontvangst nemen.

De receptie werd plechtig geopend en bij een hapje en een drankje kon iedereen de pas gedrukte lectuur besnuffelen en ontdekken…