>Sincfala Museum van de Zwinstreek
Sincfala,
Museum van de Zwinstreek
HomeTentoonstellingenStrand / 2007 - Binnen spelen. Buiten spelen. Géén vervlogen droom!

 

1975


Van links naar rechts
Staande: Fernand Dewispelaere, Bob Stevens, Jules Coppens, Jules De Vocht, Luc Neirynck, Freddy Van Hoof, Gilbert Van Coillie en Georges Nobus.
Gehurkt: Henry Bonny, Jef Coppejans, André Baervoets, Roger Pauwaert en twee gastspelers.

1976


Van links naar rechts
Staande: Valère Janssens, Henry Bonny, Jules De Vocht, André Viaene, Daniël De Clercq, Lucien Wittesaele, Jules Coppens en Albert Naert.
Gehurkt: Kamiel Defauw (gastspeler), Fernand Dewispelaere, Georges Nobus, Roger Pauwaert en Jef Coppenjans.

 

 

1978


Van links naar rechts
Staande: Fernand Slabbinck, Robert Maertens, Marcel Meyers, Willy Sanders, Bob Stevens, Lucien Wittesaele, Fernand Dewispelaere, Frans Janssens (Temse), ? Ackermans (Oostende), Eric Bil en André Pauwaert.
Gehurkt: Gilbert Van Coillie, Pierre Slabbinck, Freddy Qvick, Roger Slabbinck, Georges Nobus, Roger Pauwaert, Fons Vandierendonck, Jef Coppenkans, Jules Devocht en Jules Coppens.

 

 

 

 

Jaren 1980

In de jaren 1980 beleeft Oud Gloriën een sportief dipje. Het is soms moeilijk om een elftal samen te krijgen met ex-spelers van het fanionteam (het eerste elftal) van FC Heist. Maar niet getreurd, er wordt dan maar buiten de eigen vijver gevist. Een van deze mensen is Willy Sanders uit Eerngem. Hij is zelf een verdienstelijke voetballer maar vooral bekend als de vader van het bij Club Brugge voetballende trio Paul, Dirk en Koen Sanders. Willy brengt vaak nog een paar kennissen van hem meer om de gelederen aan te vullen. Ook Reginald Boey speelt in die jaren geregeld mee. Reginald is afkomstig van Knokke en getrouwd met een Heistse, maar is uitgeweken naar Oostende. Toch komt hij graag terug om met Oud Gloriên te spelen. Reginald is dan bij een ruimer publiek bekend als trainer van ondermeer AS Oostende.

 

Vorige pagina  /  Overzicht  /  Volgende pagina