HomeTentoonstellingenTentoonstellingen 2004Opening Tentoonstelling / 2004 - Leven in documenten

affiche

Museum Sincfala

3 april - 31 mei 2004

In het Museum Sincfala wordt de tentoonstelling 'Leven in documenten' opgesteld. De tentoonstelling, in samenwerking met de werkgroep Genealogie van de heemkundige kring Sint-Guthago, illustreert aan de hand van oude documenten en voorwerpen belangrijke momenten (geboorte, communie, huwelijk, overlijden..) in het leven van onze grootouders. Het Museum Sincfala putte uit zijn fotocollectie en ander zelden te zien documentair materiaal: geboortekaartjes, huwelijksaankondigingen en -menu's, communieprentjes, schoolrapporten, nieuwjaars- en liefdesbrieven, paspoorten, zeemansboekjes, overlijdensberichten,.

De tentoonstelling wordt opgefleurd met bruidsjurken, doopkleedjes, communiekleed, .. Al een balboekje of huwelijksstolp gezien? Wil je een digitale camera vergelijken met oudere toestellen die alles op de gevoelige plaat vastlegden?  Aan de bezoeker om samen met (klein)kinderen te ontdekken wat de gelijkenissen of verschillen met vandaag zijn! Het Museum

Sincfala roept ook op om zorg te dragen voor het "familiearchief". Soms verdwijnt dat familiearchief omdat men er geen belang aan hecht, omdat men niet meer weet wie op die vergeelde foto's staat. In plaats van "die oude papieren" mee te geven met een of andere papierinzameling, kunnen de waardevolle documenten best worden bewaard in het museum of archief.

De tentoonstelling sluit naadloos aan op het thema " 't Zit in de familie " van de Erfgoeddag op zondag 18 april 2004. Op die zondag zal het museum doorlopend open zijn van 10 tot 18 uur.

foto10

foto5

foto6

foto9

foto7

foto8

foto16

foto12

foto4

foto2

foto11

foto15

foto13

foto14

foto3

foto1

Naar hoofdpagina