HomeTentoonstellingenTentoonstellingen 2006Oproep / 2006 - Met vlag en wimpel

Kent of herkent u (elementen uit) één van de tentoongestelde vlaggen in de Grote Zaal? Dan vernemen we dat graag van u. De vlaggen werden enkele jaren geleden gevonden in de kelders van het Gemeentelijk Waterbedrijf en aan het museum geschonken.

Vlag_Onbekend_Heiligen Heiligen – Onbekend jaartal - Formaat: 120x137 cm, stok 208 cm
Beschrijving: Handgeschilderde vlag met rondom een fijne rode boord. Links een boord met een bloemenrank waarin een hoofd te zien is. Meer naar rechts staat Sint-Sebastiaan doorboord met drie pijlen, waarnaast de Heilige Lambert met mijter, cape en staf. Volledig rechts opnieuw een bloemenrank. Bovenaan een engel die een banner vasthoudt met het opschrift: "...Eeren aan St.Lambert en St.Sebastiaan en Dra...".
Vlag_Onbekend_GroenkruisletterW

Groen kruis en rode letter W met beentjes naar links - Onbekend jaartal - Formaat: 122x151 cm, stok 222 cm, kopstuk 27 cm 
Beschrijving: Witte linnen vlag met aan drie zijden een boord met groene versiering. Centraal staat een groen kruis met daarover een rode letter W. Het kruis en de letter zijn op de vlag geschilderd. Het kopstuk op de vlaggenstok is een omgekeerd schoppenteken.

Vlag_Onbekend_Witkruisroodschild

Wit kruis op rood schild - Onbekend jaartal - Formaat: 170x170 cm, stok 210 cm
Beschrijving: Vlag met rondom een rode band. Centraal staat een rood schild met wit kruis onder een versierde kroon. Vanuit de centrale tekening lopen diagonaal naar de hoeken vier roodomrande banden in bloemmotief. Tussen de diagonale banden telkens een afbeelding, samenstelling van bloemen in een vaas.

Vlag_Onbekend_Moorengiraf

Moor en giraf - Onbekend jaartal - Formaat: 151x113 cm, stok 212 cm
Beschrijving: Rode linnen vlag met opgezette witte linnen stok. Centraal een witte cirkel met een handgeschilderde tekening: een zittende giraf met een kroon boven het hoofd. De giraf heeft een hoofdleidsel om, vastgehouden door een pijprokende moor.