HomeTentoonstellingenTentoonstellingen 2007Orde van de Bierlippen / 2007 - Carnaval

 

Carnaval_bierlippen03_klein72dpi

Carnaval_bierlippen02_klein72dpi

1972 – Na de Prinsenverkiezing tussen Walter Thiel en George De Groote (deze laatste wordt Prins Boer 1), richten Walter Thiel en André Desmit een carnavalorde op. Een unicum voor de regio. De naam van de groep ontstaat aan de toog van café Tussen Land en Zee (André Desmit is er uitbater). Vaste klant Roger Deschacht zoekt én vindt: de Orde van de Bierlippen. Huis Le Progrès in de Kursaalstraat maakt het eerste ornaat. De carnavalsgroep draait al mee, als de optocht nog een echte kinderstoet is. Het begint allemaal met de camion van De Vestele. Er volgt een geleende boerenkar waar geen gaten in mogen gemaakt worden. Dan komt er een eigen kar gekocht van een groep uit het Nederlandse Ede.

De beste plaats ooit is een tweede plaats. Met de olympische gedachte, deelnemen is belangrijker dan winnen, gaat de groep elk jaar met evenveel overgave aan de slag. Na het afbreken van het gebouw waar café Tussen Land en Zee is gevestigd, verhuist de groep naar café De Oosthoek.

 

Carnaval_bierlippen01_klein72dpi

Van de pioniers blijven nog een viertal personen over. In 2003 krijgt de Orde van de Bierlippen een nieuw bestuur. Stichter-voorzitter André geeft de fakkel door aan Davy Govaert. Stichter-ondervoorzitter Walter doet een stap opzij voor zijn zoon Hans Thiel.

De Orde van de Bierlippen heeft diverse Prinsen in de rangen:

  • André Desmit: 1976, André 1 | 1977, André 2
  • Martin Tas: 1980, Martin 1
  • Philippe Vileyn: 1981, Philippe 1
  • Danny Leleu: 1989, Danny 1

  • Vorige pagina  /  Overzicht  /  Volgende pagina