HomeActiviteitenActiviteiten 2021Open Monumentendag op zondag 12 september 2021

open monumentendag SCHPRXX50323 croppedVia een belevingswandeling met gids die om het half uur start aan het Sociaal Huis leer je de Heistse woonwijken van vroeger, nu en in de toekomst kennen. Ontdek de rijkdom achter de façades en wie weet kom je wel heel speciale bewoners tegen...

We starten in Heulebrug die iedereen kent door z'n woningen in typische pastoriestijl. In groep gaan we verder naar de jaren '70 waar je meer te weten komt over wat velen 'Kijkdorp' noemen. Ook de toekomst komt aan bod met de nieuwe jeugdsite en de pas gebouwde Ravelingen.

Via een korte stapbeurt komen we aan Boerenhof waar we dieper ingaan op het ontstaan van Koudekercke en de oude pastorie. Misschien leer je hier wel de dienstmeid van de pastoor kennen?

We vervolledigen onze tocht via het treinstation van Heist. Welke invloed had het station voor Heist? Onze laatste stopplaats is het RVT  De Noordhinder waar  interessante gasten verblijven en aan de hand van oude beelden  keren we  terug  in de tijd.

Ook in het For Freedom Museum ben je welkom en 's namiddags kun je in de Heilig Hart Kerk de bijzonderheden van het Klais orgel achterhalen.