HomeNieuwsNieuws 2009Identificatie foto’s uit de oude doos - Een nieuw project staat in de startblokken

affiche_lac_van_heist_webGie Robeyns uit Schoten voerde de afgelopen maanden voor het vakblad voor dierentuinmedewerkers De Harpij een onderzoek naar de vroegere dierentuin aan het ‘Lac van Heist’. Het resultaat is te lezen in het eerste nummer van 2009 (28e jaargang) van het tijdschrift.

“Aan de Belgische kust hebben er in de loop van de jaren verschillende grote en kleine publiekstoegankelijk zoölogische collecties bestaan”, schrijft de auteur in de inleiding van het artikel. “Het National Sea Life Marine Park en het Serpentarium, beide in Blankenberge, en ook het vogelpark in het Provinciaal Natuurpark Zwin en een vlindertuin in Knokke-Heist zijn hiervan enkele voorbeelden. In Heist, nu een fusiegemeente van Knokke-Heist, opende ruim 50 jaar geleden een dierentuin die zich in advertenties aanprees als ‘Grote dierentuin (de tweede grootste naar Antwerpen)’. Opmerkelijk is dat de eigenaars oorspronkelijk niet de bedoeling hadden met een dierenpark te starten.”

De originele toeristische affiche (zie illustratie) van de vroegere dierentuin in Heist/Duinbergen kan je bekijken in het Bezoekerscentrum over de geschiedenis 2000 jaar Zwinstreek in Sincfala, Museum van de Zwinstreek.

Je kan het artikel (pdf) hier lezen.

Voor een abonnement op het vakblad De Harpij vind je hier meer informatie.