HomeNieuwsNieuws 2018Werner Mesuere ziet na 63 jaar zichzelf terug in Museum Sincfala

visserskoppen werner 500x379De 75-jarige Werner Mesuere schrok zich onlangs een bult!  Hij herkende zichzelf op een foto die is gepubliceerd in de expo 'Visserskoppen vertellen'. 

Als kleine jongen hielp Werner in het weekend mee om vis te lossen op de kade van Zeebrugge.  Als beloning kreeg hij dan een beetje vis die hij kon verkopen voor wat drinkgeld.  Wekelijks kwam de Brugse fotograaf Tanghe afgezakt naar Zeebrugge om visserijtaferelen op de gevoelige plaat vast te leggen. 

Op een dag, in 1955, vroeg hij aan drie jonge gasten op de kade om wat met muntstukken te spelen op de grond. Dat werd de beroemde foto.

Die drie jongens waren Hubert Dewinne (links), Werner Mesuere met visserspet (midden) en Joseph Dekoninck alias Jeftje Patat (rechts).  Hubert zou kort het beroep van visser uitoefenen.  Ook  Werner werd eerst visser om later z'n carrière te eindigen als reder. 

Joseph had minder geluk want op 11 mei 1969 zou hij samen met de ganse bemanning het leven laten toen de vissersboot Z.428, "Deo-Gracias" werd overvaren door de Noorse tanker "Tarn".  

De expo 'Visserskoppen vertellen' is nog tot 25 november 2018 te bezoeken. Dankzij Virtual Reality beleeft u de visserij vanop de eerste rij.  Niet te missen dus!