HomeNieuwsNieuws 2018Nieuwe vleugel Museum Sincfala tegen december wind- en waterdicht

nieuwevleugelsincfalfa 500x333In april 2018 startten de werken voor de bouw van een nieuwe vleugel voor Museum Sincfala en de gemeentelijke basisschool Het Anker in de Pannenstraat.
In december zou de uitbreiding wind- en waterdicht moeten zijn. In de loop van november worden de betonnen gevelelementen en het buitenschrijnwerk geplaatst. In december starten de binnenpleisterwerken.

De aannemer zit in zijn planning net over de helft. Er resten de werklui nog 115 werkdagen om het gebouw gebruiksklaar te krijgen.

Via een nieuw voorplein zullen de bezoekers in de toekomst onthaald worden aan een moderne balie met cafetaria. De reuzen Pier en Wanne worden beneden permanent tentoongesteld en zullen via de grote glaspartij duidelijk te zien zijn voor wie langs het museum voorbijkomt.

De bovenverdieping dient als eetzaal voor de leerlingen van het Anker. ’s Avonds of in vakantieperiodes kan de dienst Erfgoed deze ruimte ook gebruiken voor optredens en lezingen. De school krijgt daarnaast ook een nieuw sanitair blok dat in het nieuwe volume geïntegreerd wordt.