HomeTentoonstellingenTentoonstellingen 2007Carnaval in Heist - Aimé Thouet (2007)

 

Aan de basis van deze tijdelijke tentoonstelling ligt de opdracht van Sincfala, Museum van de Zwinstreek aan kunstenaar Aimé Thouet om een werk te creëren over het Heistse carnaval. Van bij het eerste overleg reageerde hij zeer enthousiast. Dit nieuwe werk van Thouet bevat zowat alle elementen van het grootste en meest hartverwarmende carnavalsgebeuren in West-Vlaanderen! Carnaval in Knokke-Heist. Ondermeer de volgende elementen komen aan bod: Pier en Wanne, prinsenverkiezing, popverbranding, vissersvoetbal, Heistse cafés, Vissersmonument, Oude Ravelingen, klakker, bierpot, babelutten…

Carnaval_werkaime_klein72dpi

Tot 11 maart staat Carnaval in Heist centraal in een tentoonstelling over het feestgebeuren. Daarna krijgt het werk een vaste plaats in het museum.

 

Over Aimé Thouet

Carnaval_aime_klein72dpiAimé Thouet is een Knokke-Heistenaar met Frans bloed in de aderen. Hij weet al 35 jaar met een niet aflatende verbeeldingskracht de aandacht te trekken als kunstenaar. Hij stelt sinds 1974 tentoon.

Als 10-jarige knaap is tekenen reeds zijn passie. Het wordt zijn beroep als graficus en zijn leven als kunstenaar. Kleurrijke stillevens typeerde zijn beginfase. Zijn werk evolueerde al snel naar zeefdrukken en gouaches: sfeervolle tafereeltjes waarin een strak lijnenspel de dominante is. Een fijne toets voor humor is nooit veraf. Zo schept hij een boeiend oeuvre die de uitdrukking zijn van zijn eigen persoonlijkheid. Aimé Thouet tracht met zo weinig mogelijk lijnen iets te tonen. In deze zin in het werk over Carnaval voor Sincfala een zijsprong, maar een aandachtig kijker ontwaart de hand van de graficus.

 

 

Overzicht  -  Volgende pagina