HomeTentoonstellingenTentoonstellingen 2007Boekfragmenten / 2007 - Impressionisten in Knocke & Heyst

 

Tentoonstelling04_klein72dpi

Sincfala, Museum van de Zwinstreek presenteert in de grote zaal naast het werk van Aimé Thouet een stukje geschiedenis van het Heistse carnavaleske feestgedruis.

 

Affiches vanaf 1952 tot 2006 flankeren het centrale werk.

Affiche_1958Affiche_1962

Affiche_1989Affiche_1984  

Foto’s zijn tijds- en themagebonden gepresenteerd op drie monitoren. Twee andere schermen brengen film- en video-opnames, waarvan één ondersteund wordt door enkele typische Heistse carnavalsnummers van De Zeesluffers, Yvonne Leliaert, Johnny Hoes (op tekst van André Desmidt) en Eddy Storm.

Carnaval_muziek_zeesluffers_klein72dpi Carnaval_muziek_johnnyhoes_klein72dpi Carnaval_muziek_yvonneleliaert_klein72dpi Carnaval_muziek_eddystorm_klein72dpi

 

 

Ook de prinsen en keizers (3 maal verkozen maakt de prins tot keizer) komen aan bod met medailles, scepters, linten en kostuums. Verder staat er kleurrijke carnavalskledij van de afgelopen tien jaar opgesteld.

Tentoonstelling01_klein72dpiTentoonstelling02_klein72dpi

 

In de oude kaartenkamer – de tweede tijdelijke tentoonstellingsruimte – ligt de klemtoon op enkele deelnemende groepen en komen carnavalsgadgets aan bod.

 

Tentoonstelling03_klein72dpiVoor de realisatie van de tentoonstelling mocht het museum rekenen op een dertigtal schenkers en bruikleengevers. Een oproep bij de carnavalsvereniging en de Heemkundige Kring Heyst Leeft leverde honderden foto’s en tientallen videofilms op. Mensen kunnen nog steeds foto’s en ander beeldmateriaal terugbrengen, zodat Sincfala de geschiedenis over het Heistse carnaval kan vervolledigen. Het museum is vooral op zoek naar materiaal van voor 1960.

 

 

 

 

 

Vorige pagina  /  Overzicht  /  Volgende pagina