Het verhaal van trein, tram en bus in Knokke-Heist en de Zwinstreek

tt-vervoer-affiche-verlengd-webOntdek in Museum Sincfala (Knokke-Heist) hoe mensen zich verplaatsten met trein, tram en bus. De elektrische stadstram in de Knokse Lippenslaan, de oude spoorverbinding van Blankenberge naar Heist, de puffende stoomtram van Brugge over Dudzele en Westkapelle naar Sluis en Heist... Ook de lijnen in West-Zeeuws-Vlaanderen komen aan bod. Museum Sincfala brengt het vergane vervoer opnieuw tot leven aan de hand van voorwerpen, getuigenissen, documenten en foto’s.
 
 
 
 
Inhoud
 
 
 
 
klaroen firmin jacxsens uit dudzele Voor de realisatie is naast de eigen collectie een beroep gedaan op materiaal uit ondermeer het Provinciaal Archief West-Vlaanderen - Verzameling TTO-Noordzee, de Provinciale Bibliotheek West-Vlaanderen, het Vlaams Tram- en Autobusmuseum, het Zeeuws Archief, het Heemkundig Centrum De Benne (Blankenberge), het Archief & Fototheek NMBS Holding, het Gemeentelijk Archief Maldegem, het Gemeentelijk Archief Sluis en privépersonen.

Prijs (inclusief bezoek aan het museum)
26-60 j: 3,50 € | 6-26 j: 1,00 € | -6 j: gratis | Familieticket: 7,50 euro | Inwoners Knokke-Heist, 60+ en reductietarief De Lijn: €1,75
Openingsuren
Elke dag open van 10 tot 12 en van 14 tot 17.30 uur.
Op wandelafstand van:
Kusttram van De Lijn - Halte Heist Heldenplein of van Buslijn 3 Halte Polderstraat
NMBS station Heist

 
DSC08106-cr DSC08112
DSC08116 DSC08119
DSC08093_cr